افزایش ۶.۷ درصدی قیمت شیر پاستوریزه
بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار، بیشترین افزایش قیمت در مقایسه با ماه گذشته به «تخم مرغ ماشینی» با ۹.۷ درصد، «شیر پاستوریزه» با ۶.۲ درصد و «خامه پاستوریزه» با ۵.۶ درصد اختصاص...
به گزارش مرکز تحلیلی رافق، بر اساس تازهترین آمارهای مرکز آمار، قیمت شیر پاستوریزه با ۶.۷ درصد افزایش نسبت به ماه گذشته مواجه شده است. همچنین، بیشترین افزایش قیمت در این دوره مربوط به «تخم مرغ ماشینی» با ۹.۷ درصد، «شیر پاستوریزه» با ۶.۲ درصد و «خامه پاستوریزه» با ۵.۶ درصد بوده است.
در گروه نان و غلات، اقلام «برنج خارجی درجه یک» با ۸.۱ درصد، «برنج ایرانی درجه یک» با ۵.۲ درصد و «رشته آش» با ۴.۸ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل تجربه کردهاند. در آبان ماه ۱۴۰۴، تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه گذشته مربوط به «ماهی قزل آلا» با ۶.۵ درصد، «گوشت گاو یا گوساله» با ۶.۳ درصد و «گوشت گوسفند و کنسرو ماهی» با ۳.۳ درصد بوده است.
در بخش لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، افزایش قیمتها به ترتیب شامل «تخم مرغ ماشینی» با ۹.۷ درصد، «شیر پاستوریزه» با ۶.۲ درصد و «خامه پاستوریزه» با ۵.۶ درصد است.
در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «کشمش پلویی» با ۱۴.۲ درصد، «سیب و لیمو ترش» با ۱۳.۳ درصد و «هندوانه» با ۱۳.۱ درصد میباشد. همچنین، بیشترین کاهش قیمت در این گروه مربوط به «موز» با ۴.۴- درصد و «پرتقال» با ۴.۳- درصد است.
در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «گوجه فرنگی» با ۴۳.۱ درصد، «فلفل دلمهای» با ۱۳.۱ درصد، «کدو سبز» با ۱۰.۷ درصد، «سیب زمینی» با ۹.۸ درصد و «پیاز» با ۸.۸ درصد میباشد. همچنین، بیشترین کاهش قیمت به «خیار» با ۵.۶- درصد تعلق دارد.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «سس مایونز» با ۴.۰ درصد، «سس گوجه فرنگی» با ۲.۷ درصد و «رب گوجه فرنگی» با ۲.۴ درصد است.